Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 36 of 36

Thread: Ecu

  1. #21
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Leeds
    Posts
    113
    Removed the fuel supply to the injector rail and turned the ignition. No fuel issued. ECU fault? If so any pointers what to do next please?

  2. #22
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    35
    Hi dave, sounds like fuel pump to me, I may be a novice on these cars, but 'tis just mechanics.
    This one I just bought wouldn't start. I did the whole easy start into the throttle bodies thing. It fires and splutters while spraying. The fuel relay is clicking, so I pulled the fuel pump out of the tank, wired it to a battery off the car direct and it's dead. I ordered one off fleabay for 30€, should be here today. Will let you know the outcome when it arrives. When you pull the pump out of the tank, release the six securing nuts first and break the seal, this stops any expansion pressure in the tank. If not when you disconnect the banjo nut fuel will gush out, especially if it's a hot day! Like it was when I did mine.

  3. #23
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    147
    put 12v to the fuel pump directly and see if it primes

  4. #24
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Leeds
    Posts
    113
    Cheers people. I'll give it a go.

  5. #25
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Leeds
    Posts
    113
    Good news / bad news. I have checked the fuel pump and it seems to be working fine, but it still won't start.
    Any more ideas appreciated please.

  6. #26
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    147
    tried putting 12v directly to the fuel pump and trying to start it?

  7. #27
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Leeds
    Posts
    113
    No, will do though. Cheers.

  8. #28
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    147
    if it fires, you know you have an issue somewhere between the signal coming out of the ECU and the pump (relay, wiring etc)

  9. #29
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    35
    easy starts straight in the three butterflys this witll prove there is nothing afecting the engine and that it is fuel side. there is a panel in the boot that comes out for you to get at the air filter box, pull the filter out, mist in some easy start and crank her over dave, see if she fires? start from there eh. the exhaust arrived this morning, its fitted and we went for a little drive. ordered new toyo tyre all round as there is a variety of punctured perished crap on there

  10. #30
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Leeds
    Posts
    113
    Superb Nige. Cheers for the advice, I'll give it a go.

  11. #31
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Lancashire
    Posts
    63
    Hi,

    I have to go to Leeds Friday next week, so if need be I could try and come in my Beat and try your ECU on it and my ECU on yours see if it works ....

    Only problem is I am supposed to be working so won't be able to properly plan until late in week

  12. #32
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Leeds
    Posts
    113
    That sounds great! I can swap them about and ferry you to work if needs be.

  13. #33
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Leeds
    Posts
    113
    We have a runner people!!! The ECU doctor in Plymouth has returned the ECU, I've put everything back together and it runs lovely.
    I'm 193 worse off, but driving with a smile tonight in the Spring sunshine.
    Thank you all for your help in this matter.

  14. #34
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Newcastle upon Tyne
    Posts
    35

  15. #35
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Co Down NIreland
    Posts
    5

    Who is the ECU Doctor

    Quote Originally Posted by MAMOOK View Post
    We have a runner people!!! The ECU doctor in Plymouth has returned the ECU, I've put everything back together and it runs lovely.
    I'm 193 worse off, but driving with a smile tonight in the Spring sunshine.
    Thank you all for your help in this matter.
    May very well need his help.
    Have taken a few high quality images with my Nikon 800 - the ECU circuits and caps look OK, but I cannot trace any other issues after checking all the usual mechanical stuff.
    Symptoms.
    Starting & idling OK
    wont rev out beyond 4500 - struggles & loses power after than.

    Help and directions appreciated.

    Seamus
    jboy

  16. #36
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Leeds
    Posts
    113
    http://www.the-ecu-doctor.co.uk/

    Send him a heads up re the ECU and then post it to him. Quick turnaround.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •